Sommige kloosters zijn beroemd vanwege hun zelfgebrouwen bier. Wat komt er kijken bij bierbrouwen en hoe is dit proces door de eeuwen heen veranderd? Wat maakt kloosterbier zo speciaal?

Leer brouwprocessen herkennen
In dit minicollege leert u van alles over biersoorten en brouwprocessen en de rol van kloosters. Daarbij moet natuurlijk geproefd worden. Kunt u de brouwprocessen herkennen? Het minicollege duurt 2,0 uur. De kosten zijn € 23,50 per persoon. Dat is inclusief bijpassende hapjes en toegang tot het museum.
Data openbare minicolleges
Tijdens het boeken kunt u een van de volgende zaterdagen kiezen:
Zaterdag 15 november 2025, 14.00 tot 16.00 uur(volgeboekt)Zaterdag 20 december 2025, 14.00 tot 16.00 uur(volgeboekt)- Zaterdag 17 januari 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 28 februari 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 21 maart 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 18 april 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 16 mei 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 18 juli 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 15 augustus 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 19 september 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 17 oktober 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 28 november 2026, 14.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 19 december 2026, 14.00 tot 16.00 uur
Groepen
Het minicollege is te boeken voor groepen, bijvoorbeeld als vrienden- of bedrijfsuitje. Het kan dan ook doordeweeks tijdens onze openingsuren plaatsvinden. Er kunnen zo’n 10 tot 12 personen meedoen. Neem contact op via info@kloosterterapel.nl.

Mede mogelijk gemaakt door Brouwerij Westerwolde.

